Skyddshundsgruppens historia

Tjänste Hunds Gruppen skapades 050101 över en kaffekopp och några gamla ostmackor i sann väktaranda.
Bakgrunden till det hela var att Mats och jag (via vår fd Securitas platschef Stefan Larsson) fick möjlighet att vara med om att starta upp ett nytt bevakningsföretag i Skåne/Blekinge-området. Tidigare hade vi arbetat för Securitas i Kristianstad/Bromölla och där var vi ett antal hundförare som alltid tränade hund tillsammans och hade roligt ihop.

När jag och min kollega Mats blev tillfrågade 040101 av Steve om vi var intresserade att vara med om att bygga upp ett nytt bevakningsföretag ifrån grunden så var vi givetvis inte svårövertalade.
Efter några månader hade vi kommit fram till hur både våra bilar, uniformer, profileringen och alla rapportsystem osv skulle vara och fungera. Vi hade även utarbetat lite olika bevakningskoncept och vi förverkligade väl allt det vi inte kunde göra på vårt tidigare bevakningsföretag.
När allt var klart så började rekryteringen. Vi ville bara  rekrytera folk som vi visste hade både kunskap, erfarenhet, rätt ålder och inställning till jobbet. Helst skulle dom vara hundförare också.
Så, i början på november rekryterade vi Tomas till oss  och det var då han lade fram idén till tjänsthundsgruppen.
Vi insåg ju att vi skulle bli för få för att på ett bra sätt kunna träna hund tillsammans inom företaget, en av oss tjänstgör ju alltid. Därför tänkte vi att man kunde försöka köra ett samarbete över alla bevakningsföretag i länet. Eftersom vi som tidigare nämnt bara var två hundförare i företaget så funderade vi på om man inte skulle kunna ta och samla alla hundförare (oavsett företag) i vårt område och träna hund tillsammans. Det fanns ju en del hundintresserade väktare i området som även dom tränade enskilt eller i mindre grupper. Där fanns även en hel del väktare som gick i hundförartankar och som ville känna på och titta på hur hunderiet fungerade.

Utav den anledningen skapades thg (numera shg).
Tjänsthundsgruppen bytte den 19 okt 2006 namn till Skyddhundsgruppen pga att vår dåvarande hemsida bara belamrades av dålig reklam, så i samband med att vi köpte namnet så bytte vi webbhotell och därav namnbytet.

 

Utbildningstecken, Creab Protect U

Hundförartecken, Securitas

Hundförarmärke, Stockholm

Utbildningstecken för PROTECT U:s bevakningshundförare.
Märket är framtaget av Patrik Sandquist.

Hundförarmärke som gjordes av Patrik Sandquist till Securitas hundförare i Kristianstad/Hässleholm/Bromölla.

Hundförarmärke framtaget av Securitas i Stockholm (är ej helt säker på detta).